Shopping

Har precis kommit hem från en shoppingrunda på stan. Har äntligen hittat den perfekta plånboken! Var tvungen att köpa ny eftersom den jag haft hittills gick sönder i dragkedjan. Den var ju rätt gammal också, köpte den när vi semestrade i Danmark 2002.
Så... Den är röd! Jättefin. Jag tycker nästan det är något Kitty Jutbring över den. Härligt!

Köpte en ny väska också. Den jag använder mest har jag också haft ett tag nu, den  är sliten. Så det var skönt att få tag i en ny. Jag är inte den som shoppar väskor särskilt ofta, nån gång ibland bara. Skor däremot...

WTF?!

Tydligen har någon handlat på mitt kort... Någon i Polen! Internet strular. Jag har så ont att jag inte orkar röra ihop lite mannagrynsgröt. Min yoghurt är slut. Jag skriver enbart med en hand.

Jag älskar den här dagen!

...

Har så förbanant ont!!! Kan inte lyfta armen, kan inte ta den framåt eller bakåt. Det enda som funkar är att ha den längs med kroppen. Bara då kan jag slippa kkänslan av att hela axeln håller på att trilla av. Kan inte vrida huvudet åt vänster heller. Gör förbannat ont! Kan inte luta huvudet åt vänster. Kan knappt titta rakt fram. AJJ!!!!!

Väntar på att mamma ska komma hem, hoppas starkt på att hon har köpt Zon till mig. Annars vet jag inte hur jag ska stå ut...

AAAAAJJJ!!!!!!!!

Jisses!!! Har så fruktansvärt ont i min typ axel! Fy fan!!! det gör så ont! SCHEISSE! Jag har svårt att uttrycka i ord hur ont det gör, men ska göra ett försök:

Fy HELVETE så FÖRBANNAT ONT DET GÖR!!!!

Get the picture?

Någon nämnde en pizza...

Usch, blev så fruktansvärt sugen på pizza när jag hörde ordet nämnas i TV. Funderade starkt på att beställa hem en, men kände att plånboken skulle bli lite småsur över det. Så nu bakas det för full här hemma! Mer pizza åt folket!

Hårlöst

Alltså, det där med att raka benen... Jag fattar inte grejen. Vem kom på att vi ska ha en fullständigt hårlös kroppsdel? Och vem fick för sig att benen av alla kroppsdelar ska vara hårlös? Jag hade hellre haft hårlösa armar, faktiskt... Dem visar jag ju mer av!

Speciellt för dig!

Jag vet en läsare till!

*Hej Gustav*

Dagens låt

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om dagens låt, mer än att jag tycker om den väldigt mycket. Så istället för att tragga om den så... Här kommer dagens låt:

Sista morgonen
Niklas StrömstedtDu kom till mig. Våren var som vackrast, när du kom till mig 
Om jag vetat det jag vet nu, när du fanns hos mig. Nu är det försent.
Förälskade satt vi på balkongen och berusade.
Vi delade en flaska till och älskade varandra till sömns.
Och när vi vaknade var rummet ljust
och gatan utanför var lika full av liv och rörelse som jag.
Och i en säng på tredje våningen drack vi te med mjölk och honung.
Du hade en gitarr och jag spelade, du dansade.
Den sommaren. Vi åkte ut på Lidingö och hem igen.
Och körde på en fågel och begravde den nånstans vid en sjö.
När hösten kom sa du att nu känns det som det börjar om.
Men jag var bara tyst och tom när hösten kom och sommaren dog.
Men det händer att jag går förbi huset som du bodde i.
Det händer att jag ser dig då och då.
Vi trodde att vi fattade.Vi blundade och skrattade.
Vi tog allting vi kunde få. Jag undrar vad vi tänkte på.
Den morgonen. Jag minns dig där i fönstret sista morgonen.
Det hände nåt på natten och på morgonen var allting förbi.

För att ni vill veta...

Har varit på en promenad idag, och nu sitter jag och knaprar på en morot.

Förresten har jag fått veta vem en av mina läsare är. *Hej Olle*

Sortera papper

När jag flyttade till nya lägenheten var jag inte så noga med packningen. Jag ville bara få med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Resultatet? Se själv!


Chokladmassage?

Mamma läste på en hemsida om olika sorters massage. När hon kom till chokladmassagen och frågade mig om jag hade velat få det så tyckte jag det lät skumt. Jag menar, när man väl smetat in sig i all choklad vill man ju bara käka upp sig själv. Eller?!

Public Service

Seriöst. vad betalar vi TV-avgift för egentligen?! När alla kommersiella kanaler har reklam samtidigt tror man att det funkar att slå över till SVT. Men när man ser Janne Josefsson eller Robinson inser man att man hellre tittar på den där reklamen där en tant går runt och pratar om förhöjt pH-värde i underlivet.Bild: http://www.kullgren.se/bilder/ny-kartong-utan-tub-ihop.jpg

Groban handlar toapapper

har precis läst en intervju med Josh Groban i favorittidningen SOLO. En intervju som många andra, men en intressant sak var att de kollade hur vanlig han är. Och det visade sig att ha är så pass vanlig att han tillochmed handlar toapapper!Bild: http://johncollins.files.wordpress.com/2007/09/joshgrobanpicture.jpg

Dagens låt

Dagens låt är just denna för att jag ibland känner att den på ett eller annat sätt stämmer in på det som händer i mitt liv. Ibland får man världens chans, och man inser det inte. Man tar ett beslut utan att egentigen fatta hur avgörande beslutet kommer att vara. Ibland ångrar man sina beslut, men gjort är gjort...
Vissa chanser får man bara en gång i livet. Man tänker att "nej inte nu, jag har inte tid just nu". Och så får man aldrig samma chans igen. Jag tror det är viktigt att verkligen överväga sina beslut ibland. För vissa saker här i livet finns inte någon "rätt tid". Ibland måste man rensa och ta sig tid, göra plats. Annars kommer det aldrig att bli rätt.
Ok, nog funderat. Här är Dagens låt:

Fanfanfan
ThåströmFast jag inte sett dig på så länge  
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du
Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du


Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Räkningar och virus

Jaha, då var räkningarna betalda. Usch. Tycker inte om räkningar riktigt. Känns inte... rätt! När man väl har tjänat ihop pengarna så ska man ha dem för sig själv, inte behöva sprida ut dem till olika företag som bara väntar på att få dem... Trist!


Förresten, det funkar inte att vara förbannad på folk att deras MSN automatiskt skickar virus, när det var just den kontakten man fick det av! Scanna datorn oftare, är mitt tips!

Kärleksförklaring?

"Jag har känningar av elektroniska impulser och kemiska substanser i min hjärna, för dig."

Fröken Duktig

Har varit och simmat idag igen. Härligt. Kommer ni ihåg förra veckan, när jag var överlycklig att jag hade simmat 1,5 km? Well I did it again! Bättre den här gången. Idag simmade jag 2 km. Det tog en bra stund, men jag gjorde det. Det är verkligen mitt bästa hittills. And it's only getting better...

Skrivarproblem

Har lånat en skrivare av min käre far. Men nu fattar jag varför jag fick låna den. DEN FUNKAR INTE!!!

Lite tankar om Gud

Har ni någonsin funderat på det där med logik? Logiskt tänkande är mycket praktiskt, särskilt i vissa speciella situationer, som t ex chackspel. Men i vissa situationer saknar man fullständigt förmågan att tänka logiskt. Som när man är arg. Och ju argare man är desto mindre logiskt tänker man.

Jag läste precis en sak som jag skrev för riktigt länge sen. Jag var förbannad på Gud för att ingenting alls blev som jag ville. Jag hade under en längre period kämpat och slitit för att få det som jag ville, men icke. Så jag satte mig vid datorn, grät floder och skrev ett brev till Gud som handlade om hur otroligt förbannad jag var. Nu när jag läser det är det nästan komiskt, men jag kan inte tillåta mig att skratta, eftersom jag minns hur sårad och arg jag kände mig. Här är ett litet utdrag:

"Och nu ska jag strax gå ner för trappan, plocka ut linserna, förklara för mamma varför jag är alldeles röd om ögonen. Sen ska jag lägga mig, Gud. Och sova. Och så ska jag sova ända tills imorgon, och sen ska jag vakna. Och då, Gud, förväntar jag mig en bättre dag. Jag förväntar mig en sjuhelsikes jävla bra dag. För jag orkar inte ens vara ledsen mer. Nej, nu får du faktiskt städa upp efter dig, Gud. Nu räcker det med oreda, nu är det dags att städa upp. Om du vore ett barn på dagis hade jag för länge sen satt dig i en skamvrå."

Nuförtiden vet jag inte ens om jag tror på Gud längre. Jag vill tro, och jag intalar mig att jag tror, eftersom jag gjort det hela mitt liv. Men den senaste tiden har det känts som att jag gått genom helvetet, och för varje steg jag tog kom jag längre och längre från målet. Och jag kan inte låta bli att fråga mig hur en god Gud kan utsätta mig för allt det som hänt. Jag förutsätter att Gud är god, varför skulle jag annars välja att tro? Som 14-15-åring valde jag att sluta tro på helvetet och det onda, eftersom jag märkte att det inte gjorde mig något gott. Jag valde att tro på himlen och Gud och det goda fullt ut istället. Ett tag kände jag att min tro gjorde mig lycklig, så varför tro på något som gjorde mig rädd?

Ja. Ni får ursäkta att texten inte riktigt hänger ihop. Lite ologiskt, helt enkelt. Men det är lite så med den där elektriska fettklumpen innanför pannbenet. När man tänker högt blir det inte alltid så logiskt.


Yeeeeeeeesss!!!

Har varit hos pappa och hämtat lite grejer som har blivit kvar. Passade på att tömma datorn på mina filer också. Är sååå glad att jag äntligen har de där skivorna som jag aldrig brände till CD. Peter Jöback och Kent. Trodde visserligen att jag hade Per Gessle också, men trodde visst fel. Fast jag gråter inte över det, Gessle är faktiskt inte mkt att gråta över!

Strax påväg till far...

Det börjar mörkna... Tycker inte riktigt om att köra i mörkret. Men det ska nog gå bra! Måste bara komma ihåg att ta med pappas grejer från farmor.

Promenad

Har precis kommit hem från en ganska lång promenad. Härligt! Brukar faktiskt dra mig för att gå ut och bara gå. Men det är ju skönt, trevligt. Iallafall med sällskap. Går man ensam kan man bara tänka på en sak. Hem...

Körslaget

Jag har faktiskt aldrig sett ett helt program av Körslaget på TV3, inte heller denna kväll. Men av det jag har sett idag kan jag likagärna säga vad jag tycker direkt:

Guldkören ska vinna!!!

Guldkören, a k a Team Magnus.

Update: Kollade precis vilken kanal det var jag kollade på... Det var visst TV4.

Frillan

Har ju glömt berätta!

För två år sen hade jag äääntligen lyckats odla fram det där jättelånga håret som varenda 5-åring drömmer om. Man skulle kunna tro att min lycka var total, men icke. Tvärtom hade jag vid det laget upptäckt hur otroligt besvärligt det är med långt hår. Oavsett hur mycket man borstar är det alltid trassligt, vilket gör att man alltid sätter upp håret i en knut, så man slipper borsta det 15 gånger om dagen. Självklart längtade jag efter att få klippa av det!

Ett år senare var en av mina kusiner på besök. Jag gnällde på som vanligt om hur jobbigt mitt hår är och hur jag längtar att klippa av det. Så då erbjöd hon sig att klippa mitt hår. Tja, tänkte jag. Jag hade ju inget att förlora! Så hon klippte mitt hår och det blev riktigt bra.

Sen dess har jag bytt frisyr ett antal gånger. Jag har klippt lite till. Och sen lite till. Sen färgade jag. Sen permanentade jag det. Sen fick det en ny färg igen. Och  nu den senaste tiden har jag bara hoppats att det sista av lockarna ska försvinna så fort som möjligt medan det enda jag gjort med håret är att färga utväxterna.

Men nu är det minsann ändring på det. Igår var jag i stan, och passade på att boka tid hos frissan. Tänkte att varken mamma eller någon annan vågar ju klippa mitt hår kortare än till axlarna, så jag bokade tid till styling och klippning!!! Så den 2/2 ska jag klippa!

Hey there Delilah

Har precis kommit hem från en timmes bowling med pappa. Mkt kul, men jäklar vad trött jag är i armen!!! det gick rätt bra i början, förutom att jag fick ont i mina handleder, som vanligt. Men sen gick det ju käpprätt åt he....te. Men ja. Kul var det! Det var dagens insats i Operation viktminskning. Funderar på om jag ska sticka och simma redan imorgon istället för att vänta till måndag. Jaja. Vi får se imorgon.

Ikväll har jag inte för avsikt att gå ut, men om någon ringer och terrar mig lite så får vi ju se!

Nu har jag terrat brorsan lite i ett försök att vi båda skulle lära oss Plain white T's Hey there Delilah på gitarr. Det går sådär. Efter två ackord har iallafall jag gett upp och övergått till att lyssna på låten istället. Brorsan stämer gitarren. Han verkar också ha gett upp.


Dagens låt

Med glimten i ögast :)


Jobbintervju - WTF?!

Fick förstås inte tag på snubben som hade jobb till mig. Men antar det är så det blir när man får tipset via en väns bekant. Jisses. Jag som hoppades på lite jobb...

Fick lönen idag iallafall. Förväntade mig sisådär 4000. Fick 13000! Tänka sig! Någon måste nog ha räknat fel...


3x t.A.T.u.

30 minutesShow me loveGomenasai


Fredag

Vaknade tiiiidigt idag, 08:10. Ja, tidigt enligt mig, alltså. Idag ligger en jobbintervju i planerna, fast lite svårt att få tag på snubben. Skulle ringa klockan 10 för att bekräfta att jag kommer, men det går ju inte att komma fram! Fick bara två telefonnummer. Det ena är avstängt och på det andra kommer jag bara till telefonsvararen hela tiden. Störigt.

Operation Viktminskning verkar gå lite bättre idag. Gjorde havregrynsgröt till frukost. Slå det om ni kan!

Scheisse...

Idag har jag slarvat. Operation Viktminskning får en trög start. Jag har missat att gå ut en promenad/cykla/simma idag. Fan!

Världens godaste macka

Även om den inte ser sådär överaptitlig ut så är den jättegod!
Pappa kom hem med en Oscypek från södra Polen. Det är en sorts rökt fårost. Jättegod i sig, men ännu godare om man skivar den, ca 1 cm tjocka skivor, och steker. Detta läggs sedan på en skiva rostat bröd, på med lite tomat och hackad vitlök, och Voilá! Världens godaste macka!

Wohoo!

Nya läsare - Me LIKES!Senare: Världens godaste macka!

Mmmmm....

Det enda som är godare än choklad är nog chokladmousse!

Operation Viktminskning

Inleddes idag med en stadig frukost på vitt bröd och jordgubbskräm. Te med socker i. Fortsatte sedan med att prova göra chokladmousse till en tjejkväll mamma ska ha, men någon måste äta upp den sen ju... typ jag, eftersom mamma inte tål den...
Nu ska jag gå och käka pannkakor....


Fan vad bra det går...


Fan fan fan!!!!!

Har fått hem ett paket med kläder som jag beställde hos Ellos. De snyggaste jeansen passar inte. Jag måste beställa större storlek. Fan, jag har gått upp i vikt!!!! Så stor har jag aldrig varit....

Middag

Håller precis på att laga mat. Idag blir det Korv Stroganoff. Mmmm det var länge sen jag åt det!


Recept med bild hämtat från www.recepten.se

Korv stroganoff

Korv stroganoff
Korv stroganoff

Falukorv i strimlor i sås med lök och ketchup. Klassisk husmanskost!

Klocka Tid: 20 minuter

Muffins 4 portioner

Du behöver:

  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk idealmjöl
  • ¼ - ½ dl ketchup och/eller chilisås

Gör så här:

Skär korven i strimlor. Hacka löken.


Stek korv och lök tillsammans.


Häll på ketchup och/eller chilisås och rör ut.


Strö på mjölet. Häll på mjölken och låt koka upp.


Smaka av med ketchup och/eller chilisås. Späd med mera mjölk och mer mjöl för önskad mängd och tjocklek på såsen.


Puttra några minuter.


Fröken Duktig

Har ganska precis kommit hem från badhuset. Har äntligen köpt ett 10-kort, som jag velat ha i ett drygt år nu. Simmade en massa. 1500 m. Är jag duktig eller vad?

Nej, jag är bäst!

Då var det bevisat...

Patrycja är i själen fortfarande bara ett litet barn.

Har sett nån film på femman tror jag. Om några psychon som kidnappade kvinnor och våldtog dem. Morgan Freeman i huvudrollen. Värsta skräckisen! Efter filmen vågade jag inte gå på toa om lampan i hallen var släkt! Så jag har precis varit inne hos mamma och fått en gonattkram för att komma tillbaka till verkligheten. Fy fan! Nu vet jag vad det är med skräckfilmer som gör att jag varje gång efter att ha sett en uttalar orden "aldrig mer"!


Historien om mattan...

Ni minns väl
det här inlägget, som handlade om hur vår vardagsrumsmatta gått från smutsig till ren, men med vissa problem på vägen. Jag trodde det var slut där. Men det visade sig att matthistorien ännu inte var till ända...

Mattan började lukta skit igen. Hundskit. Visserligen inte hälften så mycket som tidigare, men fortfarande så pass mycket att det störde när man satt i soffan och såg på tv. Och vem vill att ens hem doftar hundskit? Nåväl. Mamma hade hört någonstans att kaffebönor neutraliserar och tar bort lukter. Så hon skickade mig till affären till att köpa kaffe. Första bästa, den här mattrengöringen (som f ö sträckt sig över en ganska lång tidsperiod) ska ju vara så billig som möjligt. Så jag köpte Icas kaffe, och körde hem. Väl hemma såg mamma till att kaffet ströddes ut över mattan. Jag hade mina onda aningar, men visste inte exakt vad som skulle ske. Men jag följde snällt mammas instruktioner, och efter några minuter var mattan täckt av kaffe. Mamma tyckte kaffet skulle trampas in i mattan, så att det verkar på djupet. Sagt och gjort. (Precis som bilden visar skedde intrampningen med hjälp av fårskinnstofflor. Vi borde förstås anat oråd redan där, eftersom tofflorna genast blev fläckiga)Efter några dagar med malda kaffebönor utspridda på vår fina matta, och lägenheten fylld av en fräsch kaffedoft när man kommer hem, var det dags att dammsuga kaffet. Min uppgift, förstås. Det tog en bra stund, eftersom kaffet trampats ner mellan mattans trådar. Det skulle ju verka på djupet, som sagt. Döm om mammas förvåning när vi upptäckte att även obryggt kaffe kan lämna fläckar! Mattan ser förjävlig ut! Och inte nog med det. Hundskitslukten var tack och lov borta. Dock hade den ersatts med en helt ny doft - Cigarettrök. Vad har vi lärt oss av det? Jo, att om man korsar hundskit med ett paket kaffe så får man cigglukt. Ingen bra idé, eftersom det var en av sakerna vi från allra första början ville få bort. Och resultatet av vår EVIGA mattrengöringsprocess? Förjävligt! Behöver jag säga att mattan i skrivande stund är hoprullad och väntar på en tripp till kemtvätten?Fortsättning följer...

Låt mig berätta om helgen

Världens godaste pommes finns på Rinkaby Kiosken. Skulle tro att det ligger i Rinkaby, men vad vet jag?! En miljon gånger bättre än Donkens!


3x dansfavvisar

Rihanna - Don't stop the musicBritney Spears - WomanizerMaskinen - Alla som inte dansar är våldtäktsmän
lite tråkigt när man inte kan lägga in originalvideon... Så ni får nöja er med billiga kopior denna gång också.

Vi hittade ingen jävla loppis

Vi hamnade i Bromölla istället. Och käkade semlor. Och plågade katten. Stackars katt. Men mer synd om mig. Den gillade mig nog inte.

Nu är jag precis hemkommen. Trött. Men riktigt sugen på att festa. Tror jag. Så ikväll ska jag ut. Först ska jag bara plocka brynen, vilket är bland det drygaste man kan ägna sig åt. Drygare än tandborstning. Och det gör mycket mer ont att plocka brynen än att vaxa benen. Plågsamt. Men det är sånt man måste göra när man är tjej, tyvärr. Man har liksom de kraven på sig. Nånstansifrån...

Ja just det. Måste ju slå in fluffet också!

Precis vaknat.

Så trött. Vad händer idag då?
Ska ner till Horna (ingen aning om vr det ligger) med min kära mor, på loppis. Visste inte att det fanns såhär års. Men men. Senare ska jag ut, förstås. Det är ju lördag!

Så... Ses på stan ikväll då!

Kamrat.com

Jag har en väninna som har förbjudit sin 11-årige son att gå in på kamrat.com. Jag kan förstå varför. När man ser en 13-årig liten pojke (det är precis vad man är när man är 13 - pojke eller flicka. Inget annat) skriva "Ska vi dela säng inatt?" så är det något som inte stämmer. När en 12-årig flicka på sin presentation har skrivit "kåtmärkt" är det fel! Så jag håller med min väninna. Låt inte ungarna gå in på kamrat. Låt barnen vara barn ett litet tag till!

Dagens låt

Jag kan inte annat än att älska den här låten. Den är något av en tillfällig storfavorit. Tror snart mina grannar tröttnar på den!


I
Kurt Nilsen


Fredag=mys!

Tog en lång promenad in till stan. Visserligen inte så jättelång, men det känns långt eftersom jag brukar ta bilen eller bussen. Det kan väl röra sig om 3-4 km. Men kul var det, att gå till stan. Sen när jag väl var där passade jag på att springa lite ärenden och gå på stan. Impulshandlade lite ost och fikonmarmelad, och vips så var fredagsmyset säkrat!

Cykellås

Godmorgon kära läsare!
Vad händer idag?

Jag tror att jag ska in till stan en runda. Med min cykel!!!! Det är sant! Min nya cykel har äntligen ett lås. Så nu kan jag cykla till affären eller city och göra allt det där som jag vanligtvis taar bussen eller bilen till. Hehe!

Vad ska du göra?

Det tog mig tre veckor...

... Och nu är jag äntligen klar! Jag har sett HELA Sex and the City-serien från början till slut! Och förutom att det är en alldeles underbar serie, för att inte säga den bästa, har jag bara en sak att påpeka: De säger att det är först i filmen som de avslöjar Mr. Bigs namn. Det stämmer inte. I sista scenen i seriens sista avsnitt (An American Girl in Paris (Part Deux)) ringer Carries telefon, och det står John på displayen. Sen hör man att det är Bigs röst. Slå den om du kan!

...

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag fick gå upp tidigt för att hinna till arbetsförmedlingen. Men visst är det mysko ändå, det här med tidsuppfattning... För bara ett par månader sedan tyckte jag att det var sovmorgon om jag kunde gå upp klockan 06:30. Nuförtiden är det gräsligt tidigt...

Iallafall. På väg hem från arbetsförmedlingen körde jag inom Önnestad för att hämta den där underbara honungen som vi har beställt. Jättegott!

När jag kom hem åt jag snabblunch i form av mackor, sen gick jag och mamma på en lång promenad och passade på att handla lite grejer. Vi kom hem nån gång vid 14 nånting, och jag fixade middag. Pastasallad med tonfisk! Jättegott!

Sen har jag tillochmed hunnit ringa en av mina föredetta arbetsgivare och snackat en stund, och bett dem skicka ett sånt där arbetsintyg eller vad det nu heter. Jaja. Mycket har jag hunnit med iaf!

Mat

Har varit och handlat, och är precis i full färd att laga maten. Tänkte sätta ihop nån gryta som ska smaka lite sådär asiatiskt. Men säg mig, hur gör man det?!
Min idé: Grönsaker, typ champinjoner, minimajs och paprika. Jordnötssås på burk, kokosmjölk, nudlar och lime. Och so far, so good. Vi får se när mamma kommer hem, vad hon säger. Det är ändå hon som är svårast att få nöjd!

By the way...

Jiiiisus! Nu har Patrycja ont i nacken!

...

Herrejisses! Har sprungit fem rundor till tvättstugan nu. Fem rundor gånger fem våningar. Fem rundor gånger 63 trappsteg. Gånger två. Vet ni hur mkt det blir? 630 trappsteg! Galet!

Bara två rundor kvar...

Tvättkärring

Klock<n är kvart i nio, och jag har varit uppe i snart två timmar. Och nu undrar ni (ja, det gör ni!) varför i hela friden jag går upp så dags frivilligt? Ett ord: Tvättid!

Berg

Nu har Patrycja drömt något igen. Och nu råkar det vara så att när jag drömmer om något särksilt, typ jordnötsringar, så är det bäst att jag får äta det. Annars kommer ajg inte tänka på något annat än just det jag drömt om, tills jag får det. Och just inatt drömde jag om.... *trumvirvel*  ... VÅFFLOR!!! Så det är väl klart att jag gjorde ett helt berg med våfflor idag. *smaskens*


En ipren och fyra hinkar vatten senare...

Fy fan vad trött jag är!

Utekväll

Precis hemkommen. Fick förhandla med taxichaffisen om priset. Brukar åka för 85, men han ville ha 100. Fick ner priset till 90.

Ok. Som att mina läsare skulle bry sig om taxipriset. Ni vill höra smaskiga detaljer, eller hur?!


*Yeah, right*


...

Ser man på. Fredagsmys har visst sina konsekvenser. Gick upp 11 i morse. Men har väl egentligen inte gått upp ordentligt än. Har bara ändrat läge. Drog med mig täcket ut till vardagsrummet, lade mig i soffan med datorn och frukost. Och sen lunch. Och snart är det dags för middag. Har myst med ramlösa och pyjamas hela dagen. Tror ni jag orkar ta mig ut till nån krog ikväll?

Fredagsmys

Fredag kväll. Godis och chips. Och rester av jordnötsringar. En flaska vin. Lite likör. TV:n. Datorn. Filmer och serier. Den perfekta fredagskvällen med andra ord. Och allt detta har jag helt för mig själv!


Livet utan arbete

Vaknade 11 i morse. Ingen bra start. Men men. Ibland måste man få sova länge. Som när magen och ryggen känns som de ska sprängas. Då är det bra att få vila lite extra. Skönt.

Gick en runda sen. Efter frukost nånting...

Alltså... Grejen med att vara arbetslös... Det suger. Jag vill ha ett jobb. Anställ mig!
All tid försvinner. Jag har knappt någon aning om vilken veckodag det är. Jag vet inte vad klockan är. Jag är uppe längre och längre, och vaknar senare och senare. Nej. Det är inget bra att vara arbetslös.


A little piece of heaven...

Att vara kvinna har sina fördelar och nackdelar. En av nackdelarna är att man med jämna mellanrum har pms och är en kärring i en hel vecka. Fast fördelen med det är ju att man kan trycka i sig precis vad som helst utan att någon säger något. Det är precis därför som jag idag köpt hem en liten bit av himlen som jag nu ägnar kvällen åt:


Gaaaah!!!

Upptäckte rynkor under mina ögon...

Jag russinifieras i förtid!

Väckarklocka

Satte klockan på väckning vid 8-tiden. Vaknade 20 minuter sen. Hur bra är min klocka egentligen? Ok, jag snoozade. I en timme, typ. Men vafan, jag vaknade ju inte ordentligt, eller hur?!


"Ett ögonblick, jag kopplar dig..."

Har telefonen tätt tryckt mot örat och väntar i telefonkö. Ska beställa utdrag ur belastningsregistret, som är nödvändigt när man söker jobb inom barnomsorgen. Har nu kopplats fram och tillbaka i fem omgångar, och hängt i luren i sammanlagt 12 minuter. Tror ni de kan hjälpa mig? Nej!

3x Polska favoriter

Ewelina Flinta - ZalujeIch Troje - A wszystko to bo ciebie kochamBudka Suflera - Takie tango


Godmorgon!

Idag ska jag söka jobb. Ordentligt! Ska ringa facket också, och besöka mitt gamla/nuvarande (krånglig historia...jag typ jobbar där men ändå inte) jobb. Sen ska jag skriva ut en massa CV och springa runt med dem och söka jobb, tänkte jag. Så idag har jag massor framför mig!

Wish me luck!

Inget stort

Let's just face it... min blogg kommer aldrig bli nåt stort. Har precis insett det. Nu har jag bloggat i nästan ett år, men Expressen, Kvällsposten och Aftonbladet har fortfarande inte hört av sig för att erbjuda mig en krönikespalt i tidningarna varje onsdag, typ. Inte ens Kristianstadbladet. Inte ens lokaltidningen.... Så jag ger mig. Jag kommer aldrig bli en stor bloggare. Jag kommer aldrig ha fler än 20 besökare på en dag. Men... Bara det faktum att jag klarat av att blogga så pass länge... Wow! Det är mer än jag trodde!

Internt

Ekelundskan, du är ett geni! Men jag kom på nåt bättre...

"Jag går ut med din hund, du går in mina nytvättade jeans!"

Vad sägs om det?

WHY?!?

Tänka sig. Är så otroligt trött på att jag måste"gå in" mina jeans varje gång de tvättats. Varför kan de inte behålla den där mjuka använda känslan efter tvätten?


Sommar, sommar, sommar!

Har varit ute en lång runda idag. Hade nästan glömt hur härligt det är att bara gå... Har ju mer eller mindre legat i sängen min vakna tid hela inledningen på det nya året. Först var jag bakfull, sen latade jag mig... Sen latade jag mig lite till... Usch. Nej. Frisk luft är mycket skönare än att ligga i sängen en hel dag. Tänk att man kan glömma såna saker. Undrar vad mer jag har glömt bort? Säkert hur underbart det är att bada och simma. Och bastun.... Och sola! Åhh vad underbart det är att ligga på stranden och steka sig en hel dag! Dröjer nog ett tag tills man kan göra det igen...

*längtar*

Omg...

Ok. Klockan är just nu 18:20 och jag har varit utanför min säng sammanlagt 2 timmar idag. Max.

Ska aldrig mer bli bakis....

Dagens låt

Happy New Year
ABBA


RSS 2.0