Bio + cykeltur

Mamma ringde mig igår och frågade om jag ville gå på bio med henne. Först kände jag att jag inte orkade, eftersom jag kände mig förkyld och allmänt "virusig". Men så tänkte jag efter och insåg att ett biobesök är ju typ ingen ansträngning alls. Så jag tackade ja. Så igår hade jag en mysig eftermiddag/kväll med mamma, först gick vi på lägenhetsvisning (mamma söker), sen gick vi och fikade, och sen gick vi på bio och såg "Har du hört ryktet om Morgans?". Det var en bra film. Ingen Oscar-vinnare precis, men väl underhållande, rolig.

Efter bion åkte mamma hem och jag cyklade hem till älsklingen. Han skulle precis ut och springa, och frågade om jag inte ville följa med på cykeln. Av någon konstig anledning tyckte jag efter en stunds fundering att det var en bra idé, och följde med. Det gick bra och så, inga problem. Men nu dagen efter, med någon slags förkylningsvirus i kroppen, känner jag att det inte var den bästa idén ändå. Nu känner jag mig småfebrig och supertrött och har lite ont i halsen. Tror visserligen inte det beror på cyklingen, men ändå.

Nu ska jag strax ut och handla på Maxi. Oavsett hur förkyld jag är så kommer inte maten att handla sig själv. Så då är det lika bra att gå nu istället för att eventuellt bli sjuk om ett par dagar och ha helt slut på mat. Då kommer jag ju knappast orka...

Ge mig!

Jag är så fruktansvärt sugen på maränger! Tror jag ska baka några... Mmmmm... *drömmer mig bort*

Lilleplutt!Ni får ursäkta att bloggen är så... textig. Slänger in en bild på mammas misse, så har ni nåt fint att vila ögonen på!

Kvidevitt!

Sitter i sängen som tjänstgör som soffa, med datorn i knät. Lyssnar på musik i Spotify (underbara grej). Har öppnat fönstret för att vädra lite. Så pausar jag musiken en stund. Och då hör jag ett konstigt ljud... Det lät som... "Kvidevitt", typ. Ojj, en till. "Kvidevitt" låter det, alldeles utanför mitt fönster. Och så kommer jag på det. FÅGLAR! Det är fåglar utanför mitt fönster! Det var länge sen jag hörde nåt liknande!

Makin' the Bigos

Polackerna vann snyggt igår. Szmal var otrolig! Svenskarna förlorade på alla utvisningar. Och jag? jag slipper bönorna!

Handbollsmatch

Älsklingen skickade ett sms om handbollsmatch Sverige-Polen ikväll på TV. Han tyckte vi skulle heja på vars ett lag, logiskt nog han på Sverige och jag på Polen. Jag som egentligen inte gillar att titta på sport (fotboll på sin höjd) tyckte det var en kul idé, och därför festar vi till det med tacos ikväll. Så jag ska strax iväg och handla.

Jo just det. Om Polen vinner matchen ikväll så ska älsklingen få smaka på bigos, en polsk kålgryta som han är väldigt skeptisk till. Och om Sverige vinner så ska jag äta vita bönor i tomatsås, som jag inte är särskilt positiv till.

Med det sagt har jag bara en sak att tillägga:

HEJA POLEN!

Jobbfunderingar

För ett drygt år sen hade jag ett slitsamt skitjobb, men jag tjänade mycket pengar, eftersom jag jobbade 60 timmar i veckan. Då fick jag ut mellan 12 och 14 000 per månad (efter skatt), beroende på hur mycket övertid vi hade. Då hade jag nästan panik när det bara fanns 1000 kvar på kontot två dagar innan lön.

Nu har jag ett jobb (eller jag vet inte hur det är med den biten, jag är ju hemma hela tiden...) som jag trivs med, men tjänar betydligt mindre. Vilket är viktigast, pengar eller att man trivs?Torka

Bloggpausen må vara över, men bloggtorkan består... Vad vill ni veta, kära läsare? Jag har liksom inte så mycket inspiration till den här bloggen kvar...

Nåväl. Idag är det onsdag, har jag hört. Jag är hemma, som vanligt. Det råder arbetsbrist på jobbet, så jag är ledig, som det så vackert kallas. Ibland åker jag in och tömmer brevlådan och lite sånt. Men för det mesta är jag hemma. Dags att börja söka jobb, känner jag. Men vet inte riktigt vad jag ska söka för några. Förslag?

Ganska snart kommer N på besök. Jag har bakat en gigantisk (varför?!) banankaka som vi ska fika på. Ska bli gott!
Senare ikväll ska jag träffa älsklingen.

Tja... Bloggtorka var ordet!

RSS 2.0