Jakten på den perfekta bilen, del 3

Så till slut hittade jag den perfekta bilen. En vit ford nånting. Den hade allt jag ville ha, elhissar, elspeglar och liknande "lyx". Kamremmen var nybytt, fullstämplad servicebok, en massa annat som var helt perfekt. Jag var så sjukt tänd på den bilen så det finns inte. Jag skulle ringa snubben dagen efter, men bara en timme efter jag hade fått senaste mejlet kom ett nytt mejl. "Bilen är såld" stod det, ingenting annat. Skitsurt!

Så jakten började om på nytt, ännu en gång. Jag började få panik att jag inte skulle hitta bilen i tid, att alla bra bilar redan var sålda, men var tvungen att lugna ner mig själv lite. Jag ringde bekanta och ställde frågor på ett forum för att få reda på vilka märken som var värda att satsa på och vilka jag skulle undvika. Jag lyckades skala av det till att söka mig till europeiska bilar, men inte franska, helst Volvo, VW, Audi, Saab. Helst VW. Men på blocket fanns verkligen ingen bil som passade in på nämnda märken, samt rätt prisklass. Jag började bli riktigt less på att ens leta.

Men så, en vacker dag, dök det upp en helt ok bil, en VW golf variant. Jag ringde genast killen som sålde den, och vi kom överens om att jag skulle provköra den redan dagen efter. Jag ringde mamma och Andreas för att fråga om de ville följa med och titta på bilen, och det ville de. Dagen efter plockade de upp mig i stan, och så körde vi ut till bilen och killen.

För att inte gå in på alltför mycket detaljer ska jag göra en lång historia kort. Vi provkörde bilen, och allt tycktes stämma. Det fanns en del saker som behövde åtgärdas på bilen, lite rostfläckar som ska slipas ner och så ett kamremsbyte. Men serviceboken var minst sagt väl ifylld. De tidigare ägarna hade med ALLT, från kamremsbyte till tändstiftsbyte. Allt. Jag tyckte det lät bra, och blev strax därefter stolt ägare till min allra första bil, en mörkblå VW Golf Variant. Äntligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0