Fyrbenta vänner

Vi skaffade Sigge när jag var 9 år gammal. Det var jättekul att jag äntligen hade fått min önskan om en egen katt uppfylld, och jag minns att jag längtade hem från skolan för att få gosa med min nya vän. Sigge blev 14 år gammal, och fick följa mig genom så otroligt mycket. Tänk så mycket jag varit med om tillsammans med min kisse, tänk så många minnen jag har med honom. Nu är han i katthimlen och fångar möss och fisk och sover vid en öppen spis och jag saknar honom massor.

Nu har jag min Alice. Hon är 5 år gammal, och hon har varit min i ett halvår. Hon kan bli 15 år gammal, vilket innebär att jag kommer få ha henne ca 10 år till om allt vill sig väl. Det kittlar i magen att tänka på vilka minnen jag ska skapa tillsammans med henne, allt jag ska vara med om under dessa tio år. Jag kan förstås inte förutse vad som komma skall, men det känns bra att veta att jag har en sån fin vän vid min sida.

Dessa funderingar kommer sig av att jag sett filmen Marley och jag. Den handlar om en labrador vid namn Marley som är lite tuffare än andra hundar, lite svårare och så. I slutet dör hunden och jag grät som jag gjorde när Sigge somnade in. Det fick mig att fundera på om det är värt det. Smärtan efter en förlorad vän är svår, men jag kom ändå fram till att glädjen och lyckan, värmen och kärleken som en sådan vänskap ger är värd så mycket mer än att låta sig skrämmas av döden.

Aj löv it!

Jag älskar mitt jobb. Jag älskar att jag får träffa massa intressanta människor och jag älskar att jag får leka med barnen. Jag älskar när barnen kommer ihåg mig från gång till gång och det värmer lite extra när de känner igen mig utanför jobbet. Som den där gången jag var på Willys och handlade lite snabbt till en kaka och en flicka kom fram och sa "Hej Patrycja! Vad handlar du för något?" och kikade ner i min korg. Jag tycker verkligen om mitt jobb massor och trivs riktigt bra.

Sköna maj, välkommen!

God morgon!
Idag är det lördag och strålande solsken. Tänka sig att det är så vackert väder nu! Tänk att det blev vår i år med :)

Idag ska jag träffa kära mamma och pilla lite i hennes odlingslott. Ska bli kul faktiskt, fast jag inte är så mycket för sånt. Men jag tar med hunden så får hon tassa runt och nosa lite också.

RSS 2.0