Gott Nytt År!

En sak jag gör inför varje nyår är att summera året som varit. Jag går igenom min dagbok, bloggen och minnen i allmänhet. Sen punktar jag upp det som jag känner haft mest betydelse. Därefter kommenterar jag hela året med lite text, och efter det klottrar jag ner mina förhoppningar inför det nya året. Jag tycker om att göra så, som att avsluta ett kapitel.
Fast i år är det en grej till som man måste tänka lite på. Det är ju inte bara slutet på ett år, det är slutet på ett helt decennium. Fast jag kände att jag inte skulle sammanfatta det som varit, det hade blivit alldeles för mycket jobb. År 2000 var jag 11 år gammal, och nu när 00-talet tar slut är jag 21. Det har hänt så otroligt mycket under den tiden, jag vågar nästan påstå att det är då det händer mest i livet. Ja, nu vågar jag säga så, fråga min igen om tio år... I vilket fall som helst, under 00-talet har jag gjort en enorm resa. Jag har gått från att vara liten skitunge, till att vara vuxen med egen lägenhet och körkort och allt! Det är ju helt otroligt hur mycket man hinner vara med om på bara tio år!

Shit, nu spårade jag ur lite grann. Jag ville iallafall säga att jag inför decenniumskiftet (kan man säga så?) skrev ner mina förhoppningar inför de följande tio åren. Och jag måste då konstatera att jag nog blivit vuxen ändå. 21 till 31, det är mycket man ska hinna med då också. Inför 00-talet var väl mina förhoppningar mest att jag skulle få bröst och en ny barbiedocka, ungefär. Men nu, inför 10-talet, känns det som att jag vill forma mitt liv, mer än bara uppleva och få saker. Vad vill jag ha uppnått när jag är 31 år gammal?
Nästa gång jag tittar tillbaka på ett helt decennium, så vill jag ha konstaterat att jag stadgat mig, med familj och kanske ett hus. Självklart vill jag ha en stabil ekonomi, allra helst vill jag faktiskt vara rik som ett troll. Jag vill se tillbaka och minnas någon alldeles underbar resa. Och självklart vill jag minnas all tid jag tillbringat med min familj. Det känns väl som ganska rimliga önskemål?

Vad hoppas du på inför nästa år? Inför nästa decennium? Tell me!

Avslutningsvis vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0