Jag behöver en ny termometer!
Förra året ville jag göra karameller. Dock hade jag inte råd att köpa alla grejer jag behövde till tillverkningen. I år hade jag råd, och har nu köpt mitt karamelltillverkningskit innehållande skrapor och ingredienser och annat man behöver. Så jag satte en sats på spisen och skulle bara ta av plasthöljet från sockertermometern i glas som ingick i kitet. Döm om min förvåning när jag bara fick ut halva termometern! Självklart hade den gått sönder, troligtvis i transporten. Vad gör man när enda tillförlitliga termometern är sönder? Jo, man ber till gud att stektermometern som fått fnatt den senaste tiden kan tänka sig att funka. Och det gjorde den. Nästan. Den var mest en indikation på hur varm sockermassan var, men gav inga exakta mått. Självklart lyckades jag få upp temperaturen något för högt så sockret blivit för varmt. Men vad gör man då? Inte kan man hälla ut 170-gradig karamellmassa i vasken heller... Så jag bestämde mig att det var ett ypperligt tillfälle att öva (har ju aldrig gjort karameller tidigare!), och se, nog blev det karameller alltid. Dock så smakar de aningens bränt. Gissa vem som ska ner på stan och köpa en ny stektermometer?
Kommentarer
Trackback