Krämig broccolisoppa med ädelost

 
Krämig broccolisoppa med ädelost
2 portioner
 
300 g broccoli
5 dl vatten
1 buljongtärning
ca 70-100 g ädelost
2,5 dl grädde
salt och peppar
 
Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj broccolin och skär ner i små buketter. Lägg ner broccollin i den kokande buljongen. Låt koka tills broccolin är helt mjuk. 
Skär ädelosten i små kuber eller smula, beroende på hur fast den är. Tillsätt ädelost och grädde i broccolin, men spar lite ost till serveringen. Mixa soppan slät med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra på låg värme ca 5-10 minuter, tills den tjocknat lite. Servera gärna med örtrostat bröd till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0